16 september 2016

In herinnering: Willem Bouter

Op zaterdag 3 september 2016, tijdens de Nederlek Regatta, Krimpen-Streefkerk-Krimpen, is Willem Bouter overleden.
Op zijn crematie, op zaterdag 10 september 2016, sprak onze voorzitter Hans Oosterman:

"Wie was Willem Bouter?"

"Hij werd lid van onze vereniging ongeveer 4,5 jaar gelden. Een bescheiden man, die een kajuitzeilboot had en veel van zeilen hield. Na een periode, leerde hij veel leden persoonlijk kennen en hield hij contact met vele zeilers in onze club. Hij wisselde bijvoorbeeld ervaringen uit hoe men een boot het snelst door het water kon laten gaan. Dit werd in de zomermaanden ongeveer éénmaal in de 3 weken beproefd tijdens een zeilregatta, waar Willem met veel enthousiasme aan mee deed.

Steeds meer kwam Willem uit zijn schulp. Hij ging zich meer en meer bemoeien met de wedstrijdleiding om hen de helpende hand te bieden. Hij hielp om mensen te vinden die bij de start en finish tijden moeten bijhouden en te zorgen dat de start volgens de reglementen verliep.

De laatste jaren was Willem zelf op de voorgrond in onze vereniging. Hij meldde zich aan voor het A-team, die de kantinedienst regelt en afgelopen winter was hij de animator van het winterzeilen, Bikkeltochten genaamd. Zeilen was voor Willem alles, dus waarom ook niet in de winter. Samen met mensen die geen zeilboot hadden, maar de ervaring wel eens mee wilde maken. Bij terugkomst in de haven stond de erwtensoep, het roggebrood met katerspek en glüh-wijn klaar om de koud geworden opvarenden warm te krijgen.
Zijn zeiljacht: "Faz Favor"

Afgelopen zomer hadden wij in onze haven een legionella probleem waarvoor vele maatregelen getroffen moesten worden. Afsluitersplaatsen, regelmatig doorspoelen van de leidingen en het bijhouden van een logboek. Ook hier liet Willem zich weer horen, want hij nam de controle van het logboek voor zijn rekening, dit deed hij ook op zijn werk, was zijn antwoord.

In ons bestuur werd wel eens gesproken over een voorbeeld lid, nou Willem was er één. Niet alleen lid voor een ligplaats voor zijn boot, maar iemand die hand- en spandiensten op zich nam om de vereniging draaiende te houden.

Zijn laatste zeilrace was zaterdag 3 september met zijn maatje Cock. Dit had niemand kunnen dromen; mooi zeilweer, iedereen was blij, totdat het fatale nieuws zich in de haven verspreidde en iedereen in gespannen sfeer in de avond, de haven verliet.

Jullie, als gezin,
zullen hem vreselijk missen, maar ook wij als vereniging zullen nog vele malen aan hem denken en over hem praten over hoe en wie hij was.

Ik zelf en het bestuur, wensen jullie, Christine en dochters Lidewij en Madelief, heel veel sterkte voor de komende tijd, om dit grote gemis van man en vader te verwerken. En wij zijn als vereniging er altijd om jullie bij te staan indien nodig om zaken te regelen.


Willem, tegen jou zeg ik: VAAR WEL"


Willem aan boord van "Zus Nol", zwaaiend naar de fotograaf

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten