23 december 2015

Verslag Bikkeltocht 20 december 2015

Bikkels op de KEK, Lunique, Faz Favor
Op zondag 20 december 2015 werd de 2de Bikkeltocht gezeild. Was de eerste Bikkeltocht bijna een voorjaarstocht, deze Bikkeltocht was nou ook niet bepaald bikkelen. Windje 4 tot 5 bft. uit het zuid-westen, 13 graden en droog. Snap jij het?


Er hadden zich ongeveer 15 enthousiastelingen aangemeld. Er waren 3 zeilboten, de "Lunique" van Ronald Verkaik, de "Faz Favor" van Willem Bouter en de "KEK" van Hans van Gent.
Bemanning van de "KEK", 2 Nederlek Regatta zeilers, die ook eens op een echte zeilboot willen zeilen!
Zeilen op de KEK:
https://www.youtube.com/watch?v=_vau1vL4gNc

https://www.youtube.com/watch?v=Ppem27JwZlk


Bemanning van de "Faz Favor" met een fietsenmaker aan het roer, een schilder en een boswachter!


Deel van de bemanning van de "Lunique", alvast oefenen voor de Nederlek Regatta?
De zeilers werden verdeeld over de zeilboten en men vertrok na de koffie om ongeveer 12 uur. Zodra de boten opgetuigd waren, ging het richting Streefkerk. Gezellig kletsend en fotograferend zeilden de bikkels over de Lek. Bij Streefkerk werd er gekeerd en ging men terug naar de haven. Een wat lastiger klus, want nu moest er gekruist worden tegen de zuidwesten wind in. Maar de zeilers wisten dat de erwtensoep op hen stond te wachten.

"KEK" en de "Lunique" strijdend op de Lek
Vol overgave zeilden zij richting Krimpen ad Lek. Uiteraard probeerden de zeilers elkaar in te halen. Zo ontstond een leuke 'strijd' op het water, die voor smakelijke gespreksstof zorgde tijdens de erwtensoep-maaltijd. Natuurlijk won de "KEK"! Liesbeth en Fred, en later Karen en Gideon waren gekomen om de zeilers van een warme maaltijd te voorzien, erg aardig. Op de Facebook pagina van onze vereniging kunt u vele foto's zien van dit geslaagde evenement. De volgende Bikkeltocht zal in januari gezeild worden. De datum volgt later. Alvast reserveren? In het bericht hieronder zie jij o.a. de contact gegevens van Willem Bouter, wsvdelek@hotmail.com . https://www.facebook.com/wsvdelek/
Erwtensoep, Glühwein en roggebrood met kaas en spek
Het is stil tijdens het eten......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten