02 oktober 2015

Zonovergoten sluitingstocht 2015 naar Oud Beijerland met een 007 commercial!


Op zaterdag 26 en zondag 27 september hield onze vereniging weer de traditionele sluitingstocht. Het seizoen moet tenslotte waardig afgesloten worden. Dit keer niet eens naar Vianen, maar naar Oud Beijerland. Ben Boogaerdt en Danny Arissen hadden eens in de omgeving rondgesnuffeld en kwamen tot een verrassend idee! Niet naar Vianen, maar naar Oud Beijerland en niet naar Boer Bertus of Van der Valk, maar naar het restaurant 't Kookhuys aan de haven.
zonovergoten terras voor vertrek, koffie met appelgebak.

De dag begon met een heerlijke koffie met appelgebak op het zonovergoten terras van onze vereniging. Na e.e.a. doorgesproken te hebben vertrokken de 13 deelnemers naar Oud Beijerland. Na 3,5 tot 4 uur varen kwamen de watersporters met verbrande koppies aan in het haventje van Oud Beijerland.
In het dorpje was een kramenmarkt en een 'live festival'. De watersporters gingen uiteraard een rondje lopen en verzamelende daarna in het clubhuis van WSV het Spui. Het kleine maar gezellige clubhuis zat direct vol.
klein vol clubhuis

Daarna werd er nog even 'afgeborreld' op de schepen.


tijgersluipgang
Plotseling werden de watersporters, grote en sterke verhalen vertellend in de kuip van hun schepen, zonnetje op hun hoofd, drankje in de hand, zoutjes op tafel, opgeschrikt door een James Bond-achtig persoon die met een gerichte waterstraal de watersporters wakker maakte uit hun roes.


nat pak
Als een tijger besloop hij de schepen. Het bleek om de opnames te gaan van de nieuwe James Bond, 007, film. Jams Bond werd vertolkt door Han Bond, oftewel 0011, met supersocer en een groot reservaar met water. Menig watersporter kwam met een natpak te voorschijn en moest zich noodgedwongen verkleden.


Han Bond, 0011

Na deze wake-up call, gingen de watersporteres zich klaar maken voor het diner.
 
't Kookhuys aan de haven was voor een groot deel afgehuurd voor onze leden. 36 leden waren op dit heerlijke diner afgekomen. De leden genoten van een 5 gangenmenu dat van 19.00 uur tot bijna 00.00 uur duurde.

't Kookhuys vol
vol en gezellig restaurant
Lekker eten
Sjaaltje
 roze sjaaltje
stropdas
Een nieuwe dresscode onder watersporters kwam deze dag / avond wel naar voren. Diverse mannen, maar ook vrouwen droegen sjaaljes! Onder de mannen waren het vooral Danny Arissen, Ben  Boogaerdt, Cees Doff en Hans van Gent, die zijn sjaaltjes al jaren draagt, die zo'n trendy sjaaltje droegen. Als tegenhanger werd door Han van Veen een drescode geintroduceerd voor de tochten en speciale gelegenheden van onze vereniging. Hij had demonstratief een stropdas omgedaan, weliswaar van de Grand Bank club, maar toch. De mannen van de vereniging moeten er aan geloven. Echter na een paar wijntjes was hij om, een roze sjaal moest het worden!U snapt dat het daar in het restaurant heel lang gezellig was.
 
Zondag werd de terugtocht aanvaard. Rond 12.00 uur, na een heerlijk ontbijt, wederom in 't Kookhuys, gingen de watersporters weer terug naar hun haven, waar op het terras, het klinkt afgezaagd, zonovergoten, nog lang werd nagekletst over de geslaagde sluitingstocht.
 
Waar gaan wij volgend jaar heen?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten