zaterdag 20 februari 2016

Winterzeilen, Bikkeltocht bij WSV De Lek op 6 maart 2016


De zeilboten met hun bemanning aan het 'Bikkelen'.

Op 6 maart a.s. wordt de 4de Bikkeltocht gehouden. De eerste inschrijvingen zijn reeds binnen! De eerdere tochten bleken al heel gezellig te zijn. Voor de niet-zeilers was het ook leuk om eens mee te maken dat zo'n zeilboot schuin gaat. Ook werd aan boord de theorie van het zeilen een beetje doorgesproken, om niet-zeilers een idee te geven hoe het zeilen werkt. Sommige motorbootvaarders raakten toch wel overtuigd dat je helemaal niet zo'n herrie-ding nodig hebt aan boord. En die 'stokken', zoals Arie den Besten de masten van de zeilboten noemt, bewijzen toch wel hun nut!

Bij de eerste twee bikkeltochten was de temperatuur ruim boven de tien graden, maar bij de laatste tocht was het toch wel een stuk kouder. Iedereen was er gelukkig goed op gekleed. Bij alle tochten is er ook aandacht voor de veiligheid. Wij dragen zelf-opblaasbare reddingvesten en voor de mensen die hiermee geen ervaring hadden, wordt de werking uitgelegd.

Bij terugkomst in de haven worden de boten gezamenlijk opgeruimd, wat best leuk is om te zien, want elke schipper heeft toch zo zijn eigen 'dingetjes' en handigheidjes.

In de Ark wordt tijdens de tochten ook niet stilgezeten! Bij terugkomst staat er steeds weer een gezellig buffet met erwtensoep, roggebrood met spek en iets lekkers te drinken klaar! Ook gezellig voor de toeschouwers en de aanmoedigers!

Kortom, wil jij deelnemen aan een gezellige dag op of aan het water, geef je op! Je kunt mee als opstapper, maar natuurlijk ook deelnemen met je eigen zeilboot. De Ark is geopend; aanmoedigers zijn ook van harte welkom!

Op de Facebook pagina van onze vereniging staan veel foto's, die een mooie sfeerimpressie geven van de vorige Bikkeltochten https://www.facebook.com/wsvdelek/?ref=bookmarks

Deelnemers worden om 11.30 uur verwacht in de "De Ark", en koffie met een 'koekje', of zoiets, staat klaar. Om ongeveer 12 uur zullen wij starten met het zeilen.
Na het zeilen (ongeveer 2 uur) is er vanaf 13.00 uur in de Ark een after-sail met snert en glühwein. Toeschouwers zijn van harte welkom in onze gezellige kantine, "De Ark", aan de Westzoom 9a te Krimpen ad Lek.


Heb jij zin om mee te varen of wil jij met jouw eigen boot deelnemen, laat het weten.


Hoor ook graag jullie ideeën.

Zeilers groeten,

Willem Bouter

Bikkel-organisator Willem Bouter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten