20 april 2015

Het nieuwe activiteiten team van WSV De Lek

De nieuwe activiteitencommissie
Op 31 maart jl. kwam er een enthousiaste ploeg van leden bijeen in de kantine "De Ark" om het nieuwe activiteitenteam vorm te geven. De aanwezigen waren Gideon Huijsse, Ronald Verkaik, Ben Boogaard, Trudy Florestein, Hans Oosterman, Meine en Jeanette van der Knaap, Jan de Jager, Hans den Haan, Wendy en Arco van Dijken, Willem Bouter, Mariëlle Muit, Han en Francoise van Veen.

Han van Veen heette in zijn openingswoord iedereen welkom. Via een mooie en duidelijke PowerPoint presentatie legde Han uit wat de bedoeling was en wat er van de nieuwe activiteitencommissie verwacht werd. Om de discussie te openen kwamen onderstaande vragen naar voren:
Hoe trekken wij meer leden en andere enthousiastelingen naar de kantine?
en
Hoe maken wij van "De Ark" een woonkamer?
 
Knopencursus

Allerlei werkzaamheden rondom onze kantine "De Ark" werden besproken, zoals de inkoop, schoonmaak, openingsroosters, bezetting tijdens activiteiten, beheer van de kas en aankleding van de kantine. Activiteiten die eigenlijk als 'normaal' worden beschouwd gedurende het watersportseizoen werden doorgenomen. Denk hier alleen maar aan de openings- en sluitingstocht, de klaverjas-avonden, de wedstrijden van de Nederlek Regatta (o.a. de kantine open!), de knoop-, vaarbewijs- en marifooncursussen, de stampot- en mosselavonden en de vergadering en nieuwjaarsreceptie. Daarnaast kwamen uiteraard, en hoe kan het ook anders met zo'n nieuwe enthousiaste ploeg, nieuwe ideeën naar voren, zoals het opknappen van het interieur van "De Ark", het aantrekken van leden en passanten, het óók voor kinderen aantrekkelijk maken, etc. Vervolgens werden de taken, voor zover mogelijk, verdeeld en ieder werd verzocht aan te geven wanneer men bardienst zou willen 'draaien'. Dit zal de komende weken verder worden uitgewerkt.
Eén van die ideeën die naar voren kwam, was het fenomeen van leenboeken. In sommige havens kan jij als passant een boek ruilen uit een kast die in de kantine staat. Als jij een boek mee wilt nemen, moet jij een gelijkwaardig boek terug zetten. Zo krijg je steeds een wisselend aanbod.  

Het eerste feit is al 'los gekomen' van deze nieuwe activiteitencommissie. Jullie hebben allemaal al een uitnodiging via e-mail voor de openingstocht 2015 gekregen op 30 en 31 mei a.s. Binnenkort ook op deze website te lezen.

Toch nog enthousiast geworden en wil jij toch mee doen, neem dan contact op met Han van Veen of onze secretaris Gideon Huijsse.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten