11 januari 2015

Nieuwjaarsreceptie op 10 januari 2015 WSV De Lek druk bezocht

Op zaterdag 10 januari 2015 werd onze traditionele nieuwjaarsreceptie gehouden. Vele leden en andere genodigden hadden de moeite genomen om tussen 16.00 uur en 18.00 uur langs te komen in onze gezellig aangeklede kantine, De Ark. Op het 'hoogtepunt' van de receptie waren er rond de 60 leden in onze kantine. Onze voorzitter Hans Oosterman hield een korte toespraak waarin hij iedereen een zeer goed vaarseizoen 2015 wenste. Hij memoreerde uiteraard aan het 50 jarig jubileum van onze vereniging in 2014. De zeer geslaagde jubileum-receptie in februari 2014, de 2, zeer goed ontvangen, feestdagen in september 2014. Van de vele mensen en kinderen, die deelgenomen hadden aan onze vele activiteiten, hebben wij zeer veel leuke en lieve reacties ontvangen. Ook vanwege het mooie weer, dat hadden wij zeker verdiend, werd dit weekend ook een mooi evenement om op terug te kijken. Naast dit vrolijke nieuws werd ook stilgestaan bij het overlijden in 2014 van 2 zeer belangrijke leden voor onze vereniging. Joop Maalcke en Dirk van Drunen zijn ons in 2014 ontvallen. Hans Oosterman wil hier tijdens de Algemene Ledenvergadering op terug komen.
 


Na dit toespraakje werd het glas geheven op onze vereniging en op een mooi vaarseizoen 2015. Vele lekkere hapjes werden gedurende de receptie rondgedeeld.
Als verrassing had het bestuur nog de verloting van een Ipad, die niet afgehaald was na de Duckrace op zaterdag 13 september 2014.


"Bellevue" met vergrootte kuip in moderne kleuren terug in de haven.
De meeste leden hebben hun jacht in een 'winterslaap' liggen. Rond deze tijd worden onze jachten over het algemeen met rust gelaten, een, voor vele watersporters, vervelende periode. Echter, ons gewaardeerd lid, Gerrit de Jager, heeft met zijn Pia, het jacht "Bellevue" flink onderhanden genomen. Op een werf heeft hij de kuip van hun jacht flink laten vergroten en hebben zij de boot door zijn broer Jan in moderne kleuren laten schilderen. Velen vroegen zich af in welke kleur de "Bellevue" geschilderd zou worden, zij dachten dat dit de grondverf was, maar tijdens de receptie onthulden Gerrit en Pia dat dit de definitieve kleuren waren. Traditionele watersporters moesten toch even achter hun oren krabben. Dat Gerrit en Pia niet geheel origineel zijn, blijkt wel uit de kleuren van het snelle zeiljachtje "KEK". Maar de eigenaren van de "KEK" zien in de kleuren van "Bellevue", een bevestiging van hun moderne blik op de watersport. In het voorjaar, ongeveer mei 2015, zullen Gerrit en Pia een 'boot-warming' party houden, om de 'nieuwe' "Bellevue" te dopen, met een bbq op de steiger, hapjes en drankjes. U bent hierbij van harte uitgenodigd en u hoort nog precies wanneer de 'bootwarming' is.
KEK als voorbeeld voor de "Bellevue"


Geen opmerkingen:

Een reactie posten