17 september 2014

Bewoners van NEDERLEK bedankt!

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 september heeft onze vereniging, watersportvereniging De Lek uit Krimpen aan de Lek, voor de bevolking van de gemeente Nederlek haar 50 jarig jubileum gevierd. Nadat wij in februari voor onze leden en genodigden een receptie hadden georganiseerd, wilden wij ook de inwoners van Nederlek, Krimpenerwaard, mee laten delen in ons 50 jarig bestaan.

Ruim een jaar geleden is er een lustrum-commissie gevormd van leden van watersportvereniging De Lek. Zij hebben tot en met zondag 14 september jl. gewerkt aan dit mooie project. In eerste instantie hadden wij de gedachte om een groot feest te organiseren bij de surfplas. Toen wij hoorden dat Krimpen 950 jaar bestond en dat daar ook diverse activiteiten voor werden georganiseerd, hebben wij besloten om onze activiteiten gelijktijdig te laten verlopen in het dorp Krimpen aan de Lek. Uiteindelijk hebben wij ook andere verenigingen en stichtingen bereid gevonden om ons te helpen.
vrijdagavond gondelvaart
Op vrijdag 12 september hebben wij ’s middags voor de senioren van Nederlek een boottocht over de Lek georganiseerd. Ruim 90 senioren hebben uiteindelijk meegevaren met het party-schip de Nehalenia, die op de terugweg, verwelkomd werd door ruim 20 zeil- en motorboten, die voorop werden gegaan door de zeiltjalk, Zeldenrust. De Zeldenrust bestaat dit jaar 100 jaar en diende deze middag, maar ook ’s avonds als admiraalsschip. ’s Avonds werd een verlichte gondelvaart georganiseerd waar meer dan 50 schepen aan meededen. Deze tocht werd afgesloten door een schitterend vuurwerk, ter ere van onze watersportvereniging en de K5. Héél veel bewoners hebben genoten van de gondelvaart en het vuurwerk.
 Zaterdag moest de dag voor, met name, de jeugd worden. In het centrum van Krimpen aan de Lek werden vele activiteiten opgezet om de jeugd en natuurlijk alle andere inwoners te laten zien wat er allemaal met watersport gedaan kan worden. Voor, vooral, de jeugd werden waterballen, kleine zeilbootjes (Optimisten), een klimtoren, roeiboten, bungy-roeien, modelbouwbootjes en vlottenbouwen klaargezet, waar zij gratis aan konden deelnemen. Er werden 2 shanty-koren met orkest geregeld, die in de grote tent optraden en er stonden kramen met oude ambachten die te maken hadden met water, watersport en de vroegere scheepvaart. Als afsluiting van de middag werd een duck-race gehouden waar de inwoners, die een lootje hadden gekocht, mooie prijzen konden winnen. Ook had de Rabobank hun stempelpost van Krimpenerwaard in Beweging bij onze activiteiten neergezet.
Gelukkig hebben KRAK, de Scouting, de Krimpense Reddingsbrigade, WSV Lekkerkerk, WSV IHC Smit, WSV IJsselmonde, de KNMC, de brandweer, de modelbouwbootjes club, camera-man Alex Mastwijk en vrijwilligers van onze vereniging ons geholpen bij deze activiteiten. De Rotary van de Krimpenerwaard heeft ons geholpen bij de senioren boottocht en met de duck-race.  Daarnaast willen wij met name de Gemeente Nederlek, de Rabobank Krimpenerwaard en de vele winkeliers en ondernemers bedanken voor de steun die wij van jullie hebben gekregen.


Plezier op het water
Door de vele bewoners die wij hebben zien genieten van onze activiteiten en ons ruimhartig bedankten en ons complimenteerden, hebben wij een onvergetelijk jubileum gehad. Door u kunnen wij terug kijken op een perfect 50 jarig jubileum. De geschiedenis van onze vereniging is trouwens in een mooi jubileumboek vastgelegd. Het boek is te koop in onze kantine. En….. nogmaals bedankt.
Als u mooie foto’s heeft gemaakt en u wilt deze met ons delen, dan kunt u deze sturen naar  hans.jlvg@planet.nl of als het veel foto’s zijn, kan dat via www.wetransfer.com naar eerder genoemd e-mailadres.

Nogmaals bedankt voor uw bezoek aan onze activiteiten en jullie lieve complimenten en bedankjes.

Met vriendelijke watersportgroet,

Lustrum-commissie en bestuur van
Watersportvereniging de Lek
Krimpen ad Lek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten