07 september 2014

Admiraalvaren en de gondelvaart op 12 september 2014

Beste admiraalvaarders en gondelvaarders,

Vanwege het 50 jaar bestaan van WSV De Lek worden er heel veel activiteiten georganiseerd op vrijdag 12 september en zaterdag 13 september.

Op vrijdagmiddag is er een boottocht met senioren van Nederlek op de Nehelenia. Zij vertrekken om 13.30 uur van de kade op het IHC Terrein, richting Schoonhoven.

Op de terugtocht willen wij met heel veel boten, de Nehelenia begroeten, samen met de "Zeldenrust", die dit jaar 100 jaar bestaat. De "Zeldenrust" is dan het admiraalsschip. De Nehelenia legt om 16.30 uur weer aan, aan de kade van het IHC terrein.

Wij willen jullie uitnodigen om op vrijdagmiddag om ongeveer 15.00 uur het water op te gaan en de Nehelenia te begroeten op het water. Motorboten en zeilboten zijn van harte welkom. Het zou leuk zijn om veel vlaggen e.d. op te hangen en, uiteraard met in achtneming van de vaarregels op de Lek, gezellig rond de Nehelenia en de Zeldenrust te varen en te zeilen. Bij licht weer is het misschien leuk als de zeilboten hun spinnakers en gennakers hijsen (hangt ook af van de windrichting).

Zodra de Nehelenia aan de kade ligt, zal de Zeldenrust de vlootschouw afnemen en voor anker gaan voor de kantine van WSV De Lek. De motorboten en zeilboten kunnen dan een soort vaardemonstratie houden, admiraalvaren, rond de Zeldenrust. Dit duurt dan tot ongeveer 19.30 uur.

Vervolgens kunnen de boten afmeren in de havens van WSV De Lek of WSV IHC Smit en zich op gaan maken voor de gondelvaart, die om 21.30 uur begint bij de jachthaven van WSV Lekkerkerk in Opperduit.
 
Op woensdag 10 september a.s. om 20.00 uur nodigen wij u uit in de kantine van WSV De Lek aan de westzoom 9a te Krimpen ad Lek, om tijdens het palaver te horen hoe de plechtigheden georganiseerd worden en wat er van u verwacht wordt. Dit gezellige samenzijn zal niet lang in beslag nemen, maar zal de feestvreugde en het plezier, dat wij vrijdagmiddag en -avond gaan beleven, alleen maar verhogen. Als u nog twijfelt over deelname aan de gondelvaart, kunt u ook langskomen. Inschrijven kan dan ook nog.

Graag zien wij jullie op woensdagavond 10 september a.s. in onze kantine of laat ons even weten of u mee vaart vrijdagmiddag. Geef u dan op bij Han van Veen (hanveen@tiscali.nl). Opgeven voor de gondelvaart kan nog steeds bij Han van Veen.

Gezellig samen varen en zeilen verbindt ons als watersporters.

Met vriendelijke groet,

 

Namens de lustrumcommissie

Han van Veen

Hans van Gent (06-3890.7333)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten