21 april 2014

3 nieuwe ere-leden, vlotje en geen drinkwater en geen stroom?

 
Het bestuur zit er klaar voor op 27 maart 2014; Algemene Ledenvergadering.

Tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering, die trouwens heel soepel verliep, zijn 3 nieuwe ere-leden 'geïnstalleerd'. Leden met grote verdiensten voor de vereniging, waarvan het bestuur vond, dat zij eens in het zonnetje gezet mochten worden. De ere-leden zijn Jan de Jager, Matthijs Broere en Arie den Besten. Deze mannen zijn al jaren veelgeziene gezichten op de haven en binnen de vereniging. Hans Oosterman spelde daarom dan ook heel trots de speldjes bij de mannen op hun borst. De 3 mannen, altijd hun mondje wel klaar, waren er beduusd van!
 
Ere-leden: Arie den Besten, Matthijs Broere, Jan de Jager
Deze avond werd ook Wil Vons nog even in het zonnetje gezet. Jarenlang trouwe dienst als 'hoofd' van de activiteitencommssie moest beloond worden met een mooi bloemetje van de voorzitter.
 
Wil Vons in het zonnetje met een bos bloemen.
Dat er veel in en aan de haven geknutseld wordt, weet iedereen. Ook deze winter hebben de 'havenliggers' weer hun werkdiensten gedraaid onder de bezielde leiding van de werkploegmannen. Eén van de werkzaamheden die op het lijstje, of zeg maar lijst, stond, was het vervangen van het vlotje. U weet wel, dat vlotje dat jij naast je boot kan leggen om klusjes aan je romp te doen. Het oude vlotje was na meer dan 10 jaar trouwe dienst dusdanig verrot en kapot dat het nodig aan vervanging toe was. Door knappe koppen binnen de vereniging is een vlotje bedacht van aluminium en traanplaat, met kunststof buizen eronder. Lange tijd stond het vlotje in aanbouw op het terras van de Ark. Het leek wel een tafelvoetbalspel. Echter na lang bouwen werd het vlotje, of je kan beter spreken van vlot, want het woog als dieplood, te water gelaten door de werkploeg van zaterdag 19 april. Veel hilariteit uiteraard, voordat het vlot in het water lag. Met 6 man moest het vlot naar de waterkant getild worden. Wie maakt de eerste proefvaart? Het vlot bleef keurig drijven, zeer stabiel en mooi om te zien. Jan de Jager durfde het aan, hij voer het vlot naar zijn 'rustplaats', de plek waar het ligt, als het niet gebruikt wordt. Een mooi vlot, complimenten aan de bedenkers en bouwers.


Deze zelfde zaterdag werden er 'rare' bordjes geplaatst bij de drinkwater tappunten van onze haven. Onder het tappunt kwam een bordje met "geen drinkwater". Dit is gedaan uit preventie. Het is nu dus voor eigen risico als jij drinkwater tankt. De bordjes bij de stekkers voor de walstroom, met er op "geen stroom", worden waarschijnlijk bij de volgende werkbeurt geplaatst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten