31 mei 2013

Openingstocht 2013 WSV De Lek, druk en een groot succes

Zaterdagochtend begon koud!

Lunique voor anker
Op zaterdag 25 en zondag 26 mei jl. hield Watersportvereniging De Lek hun jaarlijkse openingstocht. Voor de 2de keer werd deze openingstocht georganiseerd. Na het succes van verleden jaar, kon het haast niet anders dan dat het dit jaar ook een succes zou worden. In eerste instantie hadden zich 23 boten met hun bemanning aangemeld. Door diverse omstandigheden vertrokken er 14 boten richting Willemstad, waar wij in de stadshaven netjes bij elkaar konden liggen.
De ochtend begon voor de zeilers vroeg. Vanwege het ongunstige tij en de appeltaart die geserveerd werd, werden 2 zeiljachten 'gedwongen' om om 7.15 uur de haven al uit te varen en voor anker, voor de haveningang, te gaan. De appeltaart hield hun bezig en om 9.15 uur kwamen Iman en Wil Benschop hun mede-zeilers, de ankeraars, een heerlijk stukje taart brengen.
Verzamelen na de bruggen van Dordrecht

RAP zeilend richting Willemstad
Zaterdag beloofde een mooie dag te worden, volop zon, maar wel koud. Wil Vons, ons zonnetje in huis, van de vereniging, had dit mooie weer besteld, tussen de slechte dagen door. Dik aangekleed zaten de zeilers buiten en de motorbootvaarders zaten lekker binnen onder de kap of in de hut, te sturen. Doordat de zeilers niet onder de bruggen door konden, was er afgesproken dat er om 11.15 uur verzameld zou worden na de bruggen bij Dordrecht. Daar zou dan de gehele vloot richting Willemstad verder varen en zeilen. Op het Hollandsch Diep hadden de zeilers hun zeilen gehesen en de 'strijd' kon beginnen. Nadat Hans en Sandra van Gent nog waren vastgelopen vlak voor Strijensas, ondanks dat zij wisten waar zij moesten varen, hierdoor raakte zij 5 minuten achterop, was onder een noord-westen wind Willemstad in 1 slag bezeild. Later op de middag, vlak voordat de boten Willemstad invoeren was de wind toch wel flink aangetrokken tot een dikke 5 beaufort, met af een toe een vlaag 6 bft. De zeilers zeilden menig motorboot voorbij. Vanwege de stevige wind, die er stond, haalden zij mooie snelheden, die dan weer mooi waren om te zien voor de motorbootvaarders, veel foto's werden gemaakt. De golven waren voor sommigen toch wel hoog, maar gelukig was de haven niet ver. In de haven was het gelijk gezellig. Iedereen hielp elkaar met het aanmeren en daarna werd er op de diverse boten gezellig met elkaar gekletst. Sommigen deden nog even een dutje, voordat het avondprogramma zou beginnen. Even energie opdoen, na een drukke werkweek.

Bij elkaar in de haven van Willemstad
Vanaf 18.30 uur werd het diner-buffet geserveerd. Het begon met een heerlijk soepje en de rest....heééérlijk, hééérlijk, héérlijk. Lees het maar op de bijgaande menu-kaart. Mocht u nog twijfelen voor het volgend jaar, lees dan even het menu en u bent om! En dan hebben wij het nog niets eens gehad over het ontbijt, zondagochtend.
Tijdens het diner-buffet was het een gezellige boel, er werd veel gekletst en gelachen. De avond werd afgesloten met de traditionele bingo met mooie prijzen. Ongemerkt werd het laat en na een volle buik en mooie prijzen, ging men terug naar de boten. Op enkele boten werd er nog tot laat, gezellig nagepraat en geborreld!

Het heerlijke diner-buffet menu
Zondagochtend, vanaf 9.30 uur, werd het ontbijt geserveerd. Was het zaterdagavond heerlijk eten, zondagochtend was ook weer een feest. Allerlei soorten brood, beleg, scrambled eggs, bacon, diverse soorten kaas, vers fruit, yoghurt, etc., etc. Na dit geweldige ontbijt, verzamelden de leden zich weer bij de boten, om om 12.00 uur te vertrekken richting Kimpen aan de Lek. De zeilers moesten de brug van 15.12 uur halen in Dordrecht. Zeilend op hun voorzeil gingen zij op pad. Onderweg werden zij ingehaald door de motorboten, die onbelemmerd richting de thuishaven voeren. Tegen 17.00 uur was iedereen weer terug in de thuishaven. In de kantine werd op gepaste wijze het geweldige weekend afgesloten met een hapje en een drankje. Gideon Huijsse had gezorgd dat er een laptop en een beamer klaar stonden, zodat de vele gemaakte foto's van dit mooie weekend, gelijk getoond konden worden. Hilarische momenten werden uiteraard weer gedeeld en herinneringen aan dit fraaie weekend kwamen weer boven. Na een dankwoord door voorzitter Hans Oosterman voor het organisatie-comité, werd het openingsweekend 2013 afgesloten. Volgend jaar weer, en mocht u twijfelen, niet doen, gewoon meegaan. Wat is datum? Geacht bestuur en activiteitencommissie wilt u de datum gauw vastleggen, want dan kunnen wij het weekend vast reserveren in onze agenda!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten